Bermaafan :)

Assalammualaikum,

Today nak cakap pasal maaf bermaafan (macam poyos en tajuk), tapi itu lah hakikat. sebab ape aku pilih tajuk tu? sebab baru-baru ni aku baru lepas bermaafan dengan exgf Bf aku, Sheila name nye. sedap en name die. ala-ala name sheila majid gitu. hahah. 

      aku pun tak barape nak ingat why kitorang gaduh. tapi, one of the point is, pasal aku tanya die, berkenaan dengan jam yg haidir bagi dekat aku. Rupenye jam die. Mane aku tahu? aku tahu sebab aku nampak one of die punye picture, die pakai jam tu. siyesly aku tak tahu itu jam die. if aku tahu, what point aku nak pakai? betul tak? after that, aku just PM die kot kat FB bertanyakan hal tu. then, kitorang gaduh sebab salah faham. lame jugak kitorang gaduh, dalam setahun setengah cam tu. 

      Then, aku add punye FB balek sebab nak bertanyakan hal blog. dalam diam aku suke tengok and bace blogger die. but before that kitorang bermaafan.Tak kisah lah salah sape o what, yang penting nak jalinkan balek sillaturrahim yang penah terputus suatu ketika dahulu. Alhamdulillah kitorang dah saling memaafkan. Sedang ALLAH ampun kan umatnya, apetah lagi kita hamba yang kerdil harus lah memaafkan. lagipun, Semua manusia takkan boleh lari dari melakukan kesilapan. So, memaafkan adalah jalan yang lebih baik supaya hidup kita lebih tenang dan bahagia.

      Aku rasa pun korang perlu buat benda yang sama maaf dan bermaafan. takkan nak tunggu raya baru bermaafan. betul? tak baik bermusuhan sesama umat dan kaum. huhu. Hanya satu yang aku harapkan Semoga ukhwah yang kita jalinkan berpanjangan hingga ke akhir hayat. In shaa ALAH. 

 Renungkan lah, dan selamat beramal (hehe).

3 comments:

  1. Assalamualaikum. hehehe lawak okey kita bergaduh. kecik punya hal pulokk. alhamdullilah. berbaik kita di bulan penuh barakoh ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka pulak aku tengok sini. hihii :)

      Delete
  2. lawak kan? alhamdulillah dah berbaik. heheh.

    ReplyDelete